Doktor Skeptikal Mula Ambil Supplemen

Sebelum mengandung, saya tengok supplemen ni sebelah mata saja.

Lebih2 lagi supplemen Shaklee. πŸ™Š

Sebab pertamanya saya rasa semua supplemen sama saja – tak berkesan dan membazir duit saja.

Sehinggalah saya mengandung…


Masa mula2 saya mengandung memang sangat tough bagi saya.

Alhamdulillah saya tak ada alahan teruk.

Tapi saya sangat kerap dapat cramp kaki masa tidur malam. Sejak 2bulan pertama lagi. 😭

Memang meringkuk2 menangis waktu malam. 😩

Badan dah letih seharian kerja, bila malam nak rehat tak dapat pulak sebab asyik terjaga dengan cramp.

Esok bangun tidur stress sebab tak puas tidur. Emo. πŸ˜–

Kakak saya dok suggest banyak kali dah untuk saya cuba supplemen mengandung Shaklee. Obviously saya pekakkan telinga saja.

Saya beli susu mengandung A***m, tapi bancuh untuk minum 1-2 saja sebab tak sanggup nak teruskan. Tinggi sangat kandungan gula dan lemak! — unnecessary sugar and fat which i really wanted to avoid. Saya tak nak GDM dan tak nak big baby.

Sampailah saya dah 5bulan mengandung. Saya gi baby fair dengan kakak saya. Kaki saya cramp masa sedang tolak trolley cross jalan besar! 😧

Terhincut2 saya berjalan nak ke seberang. Waktu tu nak nangis ada, nak gelak pun ada. πŸ˜…

Kakak saya pujuk lagi – ‘jannah kena cuba dulu supplemen Shaklee. Start dengan Ostematrix.’

Haishhh.

‘Baiklahhh. Cuba Ostematrix je. 😐 Kalsium tablet tu kan? Mesti buat orang sembelit! 😏’

Skeptikal sangat waktu tuuu. 😜

Mana lah nak percaya supplemen boleh lega kan cramp kaki. Ada RCT ke yang boleh buktikan? 😬

***

Guess what?

3 hari je consume Ostematrix, dah tak ada lagi cramp kaki! 😳

Tak ada!

Sekalipun saya kerja teruk siangnya. Malam tu dapat tidur lenaaa.

Syoknya! Rasa macam miracle sangat! Sebab dah berbulan2 emo sebab tak cukup tidur. 😍

Dannn tak jadi sembelit pun bila ambil supplemen kalsium Shaklee ni!

Sebab apa? Sebab ostematrix ada magnesium juga.

Dah la caplet senang telan. πŸ‘πŸ»

Lepas tu terus buat bacaan tentang supplemen Shaklee.

πŸ“Sejarahnya sejak lebih 100 tahun lalu.

πŸ“Supplemen yang diciptakan mudah untuk serapan supaya berguna untuk badan.

Tak hairanlah saya dapat kesan yang cepat.

Lepas tu terus saya pelan2 tambah supplemen mengandung yang lain.

Sebab lepas tu bila baby dah besar dalam perut, saya dapat pedih ulu hati pulak. 😭

Kulit naik jerawat2 halus, kusam.

Badan cepat letih.

Jadi end up memang kena ambil hampir full set mengandung.

Memang sangat puas hati!

Badan dapat keperluan nutrien – vitamins, minerals, fatty acids – tanpa tambahan gula dan lemak. πŸ‘πŸ»

Berminat nak tahu supplemen mengandung terbaik? Klik sini.

Jika anda mahukan konsultasi yang terbaik berkenaan supplemen mengandung, boleh whatsapp saya dengan klik link di bawah:

Jannah: 0194438387

www.wasap.my/60194438387
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s